Els ajuntaments cupaires del Priorat visualitzen la lluita d’alliberament LGTBI

Els ajuntaments de la Vilella Alta i dels Guiamets llueixen les banderes de l’arc de sant Martí en motiu de la diada del 28 de juny. 

El Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI, també conegut com a dia de l'orgull gai o simplement orgull gai (en anglès, gaypride) és una sèrie d'esdeveniments que cada any els col·lectius homosexuals celebren de forma pública per a lluitar per la igualtat en drets i per les llibertats de les lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Tal celebració té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l'inici de la lluita per l’alliberament homosexual.

Des de la CUP del Priorat entenem que encara queda molt per avançar en aquest àmbit i petits gestos com penjar la bandera de l’arc de sant Martí ajuden a totes aquelles persones que no poden expressar amb total llibertat un aspecte tant bàsic de la vida com és l’estima.

Estima com vulguis, estima a qui vulguis, estima.

 

Priorat 28 de juny de 2016