Els Guiamets i la Vilella Alta desoïran el requeriment de la Subdelegació del Govern sobre l’obertura dels ajuntaments el 12-O

Els alcaldes dels municipis prioratins dels Guiamets i la Vilella Alta, governats per la CUP, han rebut una carta de Emilio Ablanedo Reyes, subdelegat accidental del Govern espanyol a Tarragona, en què se’ls demana que acreditin si els consistoris van restar oberts el 12 d’octubre passat, quins serveis s’hi van prestar i si van treballar empleats públics, i còpia de l’acord pel qual es va procedir a l’obertura.

L’obertura d’aquests i altres ajuntaments catalans i de la resta de l’Estat en l’anomenada Fiesta de Hispanidad no és una pràctica nova. De fet, en ambdós casos, és el segon any consecutiu que es du a terme. Sempre s’ha fet amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s’ha rebut cap tipus d’advertiment ni amonestació. Per això, sorprendria ara aquesta petició si no fos per l’enrenou causat enguany per la denúncia del PP de Badalona, que ha disparat novament els engranatges de l’Estat per atacar l’autonomia municipal i el moviment independentista.

En qualsevol cas, els alcaldes afectats consideren absurd el requeriment, ja que la informació requerida és de domini públic i per tant consideren innecessari formalitzar cap mena de resposta al Sr. Ablanedo.

Els dos batlles manifesten la seva voluntat de seguir respectant la llibertat d’opció del personal municipal en relació a la festa del 12 d’octubre, i comminen la Subdelegació del Govern a deixar de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots, en persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul.

Els alcaldes dels dos municipis prioratins han rebut una sol·licitud d’informació sobre l’obertura del consistori en la festivitat del 12 d’octubre.