La CUP Priorat denuncia el desviament de diners de l’hospital de Móra al de Reus i demana la gestió directa de la sanitat pública

Aquesta setmana s’ha fet públic l’acord que estableix el desviament de quatre milions d’euros de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre  cap a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, amb l’objectiu que aquest últim no entrés en causa de dissolució.

Des de la seva inauguració, l’any 1988, la gestió de l’hospital de Móra està en mans de l’empresa municipal de Reus, GECOHSA, la qual forma part del hòlding de SAGESSA, empresa, no ho oblidem, implicada en el cas INNOVA. Anualment, és aquesta empresa, GECOHSA, qui rep els diners assignats pel departament de Salut de la Generalitat per a atendre a la població del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

El problema, però, rau en el fet que tots aquests diners anaven a parar, juntament amb els de la resta d’empreses municipals de Reus, a la bossa comuna d’INNOVA. Una bossa comuna que no s’utilitzava correctament per part del consell d’administració, i que, malgrat tot, era una pràctica consentida per l’equip de govern de torn de l’Ajuntament de Reus.

Arran d’una denúncia presentada per la CUP de Reus que va provocar que sortís a la llum tot l’entramat fraudulent d’INNOVA, es va posar sobre la taula la seva relació amb la gestió sanitària a les nostres comarques. En el cas de l’Hospital de Móra, durant els seus 28 anys de funcionament, va anar creant un fons de reserva de 8 milions d’euros. D’aquí, és d’on surten els quatre milions, que ara, l’Ajuntament de Reus ha decidit desviar a l’Hospital  Universitari Sant Joan de Reus per eixugar el seu escandalós deute i evitar que aquest entrés en causa de dissolució.

Des de la CUP Priorat volem denunciar aquest desviament de diners, provocat per la pèssima gestió durant anys del sistema sanitari públic de casa nostra. Amb tot, deixar clar també que cap hospital mereix entrar en causa de dissolució degut a la mala praxis d’uns quants, i per tant, reclamem un canvi en la gestió dels centres sanitaris de les nostres comarques, que asseguri una millora del servei d’atenció a l’usuari i també en les condicions laborals dels treballadors.

Creiem que la sanitat és un dels pilars fonamentals per garantir els drets socials de la ciutadania, .i com a tal ha d’estar gestionat amb total transparència. Entenem que tots els centres sanitaris que són d’accés als usuaris de la seguretat social han de ser de titularitat pública i no gestionats a través d’empreses opaques que, moltes vegades, només serveixen per col·locar l’amic, el cosí o el  veí.

Finalment, fem una crida al retorn de la gestió de la sanitat pública a les nostres comarques i amb la implicació directa no només de la classe política, si no també dels treballadors i dels usuaris dels nostres centres. Només així aconseguirem una sanitat realment pública i de qualitat. I en aquest sentit, també volem fer palesa la indiferència amb què fins ara han actuat les institucions del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, indiferència greu, sobretot, després d’haver sortit a la llum totes les corrupteles vinculades al cas INNOVA.

 

 

Els cupaires critiquen la indiferència amb que fins ara han actuat les institucions del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta