La CUP Priorat demana que el Consell Comarcal del Priorat aclareixi la gestió del Consell Esportiu durant els darrers anys

L’any 2013 la CUP comarcal ja va denunciar l’opacitat que existia al voltant d’aquesta entitat

 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) del Priorat celebra que durant la darrera setmana hagi pres rellevància pública l’opacitat amb què els últims anys ha actuat el Consell Esportiu del Priorat. Després de les notícies sorgides últimament, la CUP creu que és imprescindible que els diversos representants polítics de la comarca s’impliquin en l’esclariment de la gestió d’aquesta entitat.

En el mateix sentit, la CUP Priorat recorda que ja fa més de dos anys va instar el Consell Comarcal del Priorat a iniciar les diligències necessàries per tal de fer pública la gestió del Consell Esportiu del Priorat dels últims anys.

Des de la CUP Priorat considerem que, tot i que el Consell Esportiu és una entitat diferenciada del Consell Comarcal del Priorat, a la seva junta, i més concretament en el càrrec de la presidència, sempre hi han estat vinculades persones que també tenien càrrec a la institució comarcal, com és el cas de l’exalcaldessa del Masroig, Roser Vives Munté, i l’exalcalde del Molar, Joan Jaume Salvadó Llorens.

És així, doncs, que la CUP comarcal entén que les mesures proposades en la passada reunió d’alcaldes del Priorat del dia 1 de febrer resulten totalment insuficients per tal de poder arribar a esclarir tota la gestió del Consell Esportiu del Priorat en el passat i que només aconseguiran dilatar temporalment la necessitat d’informació sobre l’entitat. Cal el compromís del Consell Comarcal per realitzar tots els esforços necessaris per avançar en aquesta direcció.

De la mateixa manera, creiem que el Consell Comarcal del Priorat, com a institució representativa de tota la comarca, també ha d’involucrar-se de manera activa per tal que no es torni a repetir la inacció esportiva de la comarca dels darrers anys i ajudar a esbrinar per quins motius s’ha produït aquesta situació, principalment a què es deu el deute econòmic que ha contret l’entitat.

Finalment, cal dir, també, que des de la CUP Priorat creiem que existeixen altres vies per aclarir tota aquesta situació més enllà d’una auditoria de la qual no tenim garanties. 

Cal el compromís del Consell Comarcal per realitzar tots els esforços necessaris per avançar en aquesta direcció.