La CUP Priorat denuncia la deixadesa de la R-15 al seu pas per la comarca

A la nostra comarca, el tren, la R-15, passa per Pradell, Marçà- Falset, Capçanes i Els Guiamets i és, gairebé, l’únic mitjà de transport públic d’aquests municipis. No és cap secret que la línia R15 és una de les línies més abandonades de la xarxa de rodalies de Catalunya i aquesta setmana hem viscut un altre episodi de la deixadesa de la línia.  És el quart incident greu de la línia en un any.

El passat dijous, 13 de juliol, un tren de mercaderies va descarrilar prop de l’estació de Capçanes, just a l’entrada d’un túnel. El descarrilament va provocar importants danys a la catenària i a les pròpies vies, que van quedar completament desfigurades. Això va suposar la interrupció de la circulació de trens entre Marçà i Móra la Nova fins aquest dilluns 17 de juliol amb les afectacions i molèsties corresponents als usuaris de la R-15.

La deixadesa de la línia R-15 és un greuge vers la població de les nostres comarques (Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta). No pot ser que una de les poques infraestructures de transport públic que tenim pateixi aquest abandonament, quan, a més a més, és una de les línies que suporta un volum més elevat de transport de mercaderies.

Des de la CUP Priorat entenem que cal que les persones de les nostres comarques puguin  gaudir de l’ús del transport públic de la mateixa manera que a la resta del territori. Al final, tots paguem. El fet de ser unes comarques amb poca població no és motiu per ser víctimes de l’absoluta deixadesa que viu la R-15.

Per aquesta motius des de la CUP Priorat exigim:

- Que s’acabi el pla de desmantellament progressiu de la línia.

- Que s’adaptin les freqüències a les necessitats dels usuaris i no als interessos de l’empresa, ja que fan un servei públic i es deuen a les persones i no als interessos econòmics.

- També considerem oportú que s’endeguin els processos necessaris per tal de què la Generalitat de Catalunya es faci càrrec  de la gestió i manteniment d’aquesta línia.

No pot ser que una de les poques infraestructures de transport públic que tenim pateixi aquest abandonament,