La CUP Priorat organitza unes sessions de formació i debat sobre propostes de sobirania energètica, alimentària, econòmica i política.

Sota el títol  “Sobiranies. La independència a les nostres mans”, l’assemblea comarcal de la CUP al Priorat ha organitzat un cop al mes i fins al mes de maig una sèrie de xerrades que volen tractar qüestions que ens afecten en la vida quotidiana en els nostres municipis i que poden abordar-se des de propostes basades en la sobirania i l’autogestió.

Perquè la independència no és només un canvi de bandera ni un canvi d’estat, sinó que ens ha de servir per recuperar la sobirania en molts dels aspectes del nostre dia a dia. “És la independència a l’abast de les persones”. Amb aquest missatge, la CUP Priorat convida a participar en aquestes sessions on es debatran i es faran propostes que en municipis com els del Priorat són una oportunitat per a fer-los viables.

Els quatre àmbits que s’ha escollit treballar en aquesta ocasió corresponen a temes com la sostenibilitat energètica, la sobirania alimentària respecte la decisió i control sobre què mengem i com ho fem, la possible municipalització de serveis bàsics que haurien de ser públics i de qualitat com l’aigua i la dinamització econòmica cooperativa, i el foment de la transparència i participació com a principis irrenunciables de l’acció política.

Les xerrades es faran un cop al mes a un poble diferent del Priorat. Començaran el proper 21 de febrer a Bellmunt del Priorat, a càrrec de Sergi Saladié, geògraf i expert en temes de sobirania energètica. Al mes de març, el dia 20, Cornudella de Montsant acollirà la sessió sobre sobirania alimentària, de la mà de Gerard Batalla, membre de “Som lo que sembrem”. El dia 11 d’abril, Jordi Colomer, especialista en municipalitzacions de serveis públics i membre de Coop57, intervindrà a Falset, i finalment, al mes de maig, Joel Jové, regidor de la CUP d’Alfés ens explicarà l’experiència de sobirania política que suposa el treball municipal.